VIDEÓK

Ákos: Nem bonyolult, írd alá!

A népszerű zenész annak fontosságára hívta fel a figyelmet, hogy nehogy rajtunk, magyarokon múljon ennek a kezdeményezésnek a sikere, ezért mindenkinek alá kell írnia.

Rudolf Péter: Dolgunk a kezdeményezés mögé állni!

A Vígszínház igazgatója elmondta, ő jobb szereti azt a világot, ahol a kisebbségek itt vannak velünk, és dolgunk, hogy az ilyen kezdeményezés mögé álljunk, védjük a kultúrájukat, nyelvüket – többek között ezért is írta alá a kezdeményezést.

Miért kell a kétmillió?

November 7-éig tovább folytatódhat az uniós aláírásgyűjtés a regionális őshonos kisebbségek fennmaradásáért. Bár az eredeti, május 7-ei határidőre meglett a szükséges 1 millió aláírás, a 7 ország helyett azonban csak háromban sikerült elérni a küszöböt. Most azt szeretnénk, ha meglenne a kétmillió aláírás és 7 ország helyett a 10. De miért is? Megmutatjuk!

Most rád figyel Európa!

Most rád figyel Európa, mert rajtad is múlik kezdeményezésünk sikere! Ha egyedül nem buli, írd alá a barátaiddal, a kedveseddel, a családoddal, örökítsd meg a pillanatot a telóddal! Mert történelmi pillanat lehet belőle – ha összejönne a kétmillió aláírás, az uniós rekord lenne, és óriási lobbierő Brüsszelben.

Találkozás Bölöni Lászlóval az Arénában

Örvendek annak, hogy az itt szereplésemmel másokat is képviselek, akik szintén határon kívülre rekedtek és nem lehettek jelen a magyar sportéletben – mondta el többek között Bölöni László, amikor a Puskás Arénában találkozott Fürjes Balázs államtitkárral és Szöllősi Györggyel, a Nemzeti Sport főszerkesztőjével.

Bölöni: Most van itt a cselekvés pillanata

A civilizált nyugatnak halvány gőze nincs, hogy mi is az, hogy Erdély, Székelyföld, Kárpátalja, Felvidék, ezen változtatni kell. Most kell lépni, mert eljött a pillanat. Bölöni Lászlóval beszélget Pesty László.

“Idegen régiók?” – vita a nemzeti régiókról, 5. rész

Bayer Zsolt publicista és Stumpf András, a Válasz Online társalapítója ült egy asztal mellé a ChampionWine-ban július 9-én csütörtökön. Az est két résztvevői a legtöbb dologban ezúttal nemcsak, hogy egyetértettek, de az aláírásgyűjtésben mindketten tevékenyen részt vettek és ahogy tudtak, mozgósítottak is a kezdeményezés sikere érdekében. A beszélgetést Virághalmy Sarolta vezette.

“Idegen régiók?” – vita a nemzeti régiókról, 4. rész

Lezajlott harmadik vitánk is a nemzeti régiók témakörében, amelyet ezúttal is közönség előtt szerveztünk meg a ChampionWineban. Lendületes vita zajlott Jeszenszky Zsolt publicista, és Soproni Tamás, VI. kerületi momentumos polgármester között annak ellenére, hogy mindketten aláírták a kezdeményezést. A vitát Virághalmy Sarolta vezette.

“Idegen régiók” – vita a nemzeti régiókról, 2. rész

Az uniós nemzeti kisebbségek helyzetét boncolgató második vitán egyebek mellett egymásnak feszült egy, a székelyek kezdeményezését támogató, és egy, azt ellenző vélemény is. Az előbbit képviselő Schiffer András ügyvéd rámutatott, hogy ez sokkal inkább gazdasági kérdés, semmint etnikai, míg Parászka Boróka újságíró többek között azt kifogásolta, hogy a kezdeményezés összemosódott az autonómia törekvésekkel. A vitát Megadja Gábor, a Századvég vezető kutatója vezette.

Trianon 100: talán most “a haza a magasból” körbe tud majd szállni

A trianoni békediktátum 100. évfordulója apropóján beszélgetett Tőkés László és Izsák Balázs Pesty Lászlóval. Egyebek mellett elhangzott: nagyon fontos, hogy ez az évforduló mozgósítsa a Kárpát-medencét, és hogy az 1989-es formai rendszrváltás után egy Kárpát-medencei nemzetpolitikai rendszerváltásra is sor kerüljön.

Trianon 100: Üzenet haza

100 éve, 1920. június 4-én írták alá a versailles-i Nagy-Trianon palotában a békediktátumot, mely területe kétharmadával csonkította meg Magyarországot. Wass Albert Üzenet haza című versének egy részletével emlékezünk meg erről.