VIDEÓK

Juhász Hajnalka: Ez a kezdeményezés rólunk szól

A KDNP alelnöke és országgyűlési képviselője üzent minden magyarnak: ezzel a kezdeményezéssel egy történelmi lehetőséget kapunk, amellyel kezünkbe vehetjük sorsunkat. Rólunk szól.
És ne feledjük: signiteurope.com!

Roby Lakatos: Természetes, hogy aláírtam

A neves hegedűművész már aláírta a kezdeményezést. Mint mondta, érinti őt is és alapítványukat is az ügy kimenetele, és kér mindenkit, hogy írja alá a petíciót.

Szikora Róbert: Ez ma az egyik legfontosabb ügy

A népszerű zenész felidézte, hogy akármikor koncertezett Erdélyben, ott valahogy mindig tudta, hogy otthon van, “nagyon otthon”. Mint mondta, a 2004-es rossz emlékű kettős állampolgárságról szóló népszavazás után ez a kezdeményezés nagyon jól jött az ember szívének, hogy végre valamit tehet a határon túli magyarokért.

Kovács “Kokó” István: A magyar nemzetért kell aláírnunk

Nekem rengeteg alkalommal adatott meg, hogy átérezzem a magyarságom, és ha egy ilyen lehetősége adatik az embernek, hogy segíthet akár csak egy aláírással a határon túli magyaroknak, akkor kutya kötelessége ezt megtenni – mondta el olimpiai és világbajnok ökölvívónk.

Csepregi Éva: Ez egy nagyon fontos kezdeményezés

A népszerű énekesnő személyes élményeit sorolva egyebek között elmondta, mennyire fantasztikus az összetartás és a magyar érzet, amit Erdélyben járva tapasztalt, és sdosemvolt kérdés, hogy aláírja-e a kezdeményezést.

Sing it Europe! – csatlakozz!

Ez a videó a Magyar Ifjúsági Konferencia (Hungarian Youth Conference), a Budapest Show Choir, valamint a Sign It Europe magyarországi kampánycsapatával együttműködésben jött létre.
A szervezők további kórusok csatlakozását várják, hogy őshonos nemzeti kisebbségi dalfeldolgozásaikkal segítsék az ügyet, támogassák a kezdeményezést, a megfelelő mennyiségű aláírás érdekében!

Ónodi Eszter: Kötelességünk aláírni

A neves színésznő elmondta: egyre személyesebbé vált számára ez a történet, ezért is tartja jó kedeményezésnek az aláírásgyűjtésünket. Nekünk csak egy aláírás, az érintetteknek pedig nagyon megkönnyíthetné az életét – fogalmazott Ónodi Eszter.

Bunyós Pityu: A székelyeknél jobbakat nem ismerek

A népszerű zenész bunyós múltjáról, a székelyekhez fűződő viszonyáról mesélt nekünk. Mint mondta, bármikor szívesen megy Erdélybe, és nem kérdés, hogy ezt a kezdeményezést támogatnia kell mindenkinek.

Kulcsár Terza József: Össze kell fognunk!

A Bukarestben dolgozó magyar képviselő, aki kétszer is beterjesztette a székely autonómia ügyét a román parlamentben, elmondta: az egész Kárpát-medence magyarságának össze kell fognia ebben az ügyben.

“Idegen régiók? – 6. rész” – Merre tovább, székely petíció?

Jeszenszky Zsolt és Fodor Gábor beszélgetett legutóbbi rendezvényünkön a nemzeti régiós aláírásgyűjtésről. A felek egyetértettek az aláírásgyűjtés fontosságában, de mint mondták, a kezdeményezés sikere nagyban múlik azon, hogyan alakulnak a külpolitikai erőviszonyok a közeljövőben.

Herczeg Zoltán: Nyissuk ki a szívünket!

Herczeg Zoltán divattervező elmondta: ő azt szeretné, ha mindenki a saját belátása szerint döntené el, aláírja-e a petíciót vagy sem. Kiváló kezdeményezésnek tartja, mert neki fontos a kisebbségek ügye, mindenhol megilleti őket az önrendelkezés.

Ákos: Nem bonyolult, írd alá!

A népszerű zenész annak fontosságára hívta fel a figyelmet, hogy nehogy rajtunk, magyarokon múljon ennek a kezdeményezésnek a sikere, ezért mindenkinek alá kell írnia.

Rudolf Péter: Dolgunk a kezdeményezés mögé állni!

A Vígszínház igazgatója elmondta, ő jobb szereti azt a világot, ahol a kisebbségek itt vannak velünk, és dolgunk, hogy az ilyen kezdeményezés mögé álljunk, védjük a kultúrájukat, nyelvüket – többek között ezért is írta alá a kezdeményezést.

Miért kell a kétmillió?

November 7-éig tovább folytatódhat az uniós aláírásgyűjtés a regionális őshonos kisebbségek fennmaradásáért. Bár az eredeti, május 7-ei határidőre meglett a szükséges 1 millió aláírás, a 7 ország helyett azonban csak háromban sikerült elérni a küszöböt. Most azt szeretnénk, ha meglenne a kétmillió aláírás és 7 ország helyett a 10. De miért is? Megmutatjuk!

Most rád figyel Európa!

Most rád figyel Európa, mert rajtad is múlik kezdeményezésünk sikere! Ha egyedül nem buli, írd alá a barátaiddal, a kedveseddel, a családoddal, örökítsd meg a pillanatot a telóddal! Mert történelmi pillanat lehet belőle – ha összejönne a kétmillió aláírás, az uniós rekord lenne, és óriási lobbierő Brüsszelben.

Találkozás Bölöni Lászlóval az Arénában

Örvendek annak, hogy az itt szereplésemmel másokat is képviselek, akik szintén határon kívülre rekedtek és nem lehettek jelen a magyar sportéletben – mondta el többek között Bölöni László, amikor a Puskás Arénában találkozott Fürjes Balázs államtitkárral és Szöllősi Györggyel, a Nemzeti Sport főszerkesztőjével.

Bölöni: Most van itt a cselekvés pillanata

A civilizált nyugatnak halvány gőze nincs, hogy mi is az, hogy Erdély, Székelyföld, Kárpátalja, Felvidék, ezen változtatni kell. Most kell lépni, mert eljött a pillanat. Bölöni Lászlóval beszélget Pesty László.

“Idegen régiók?” – vita a nemzeti régiókról, 5. rész

Bayer Zsolt publicista és Stumpf András, a Válasz Online társalapítója ült egy asztal mellé a ChampionWine-ban július 9-én csütörtökön. Az est két résztvevői a legtöbb dologban ezúttal nemcsak, hogy egyetértettek, de az aláírásgyűjtésben mindketten tevékenyen részt vettek és ahogy tudtak, mozgósítottak is a kezdeményezés sikere érdekében. A beszélgetést Virághalmy Sarolta vezette.

“Idegen régiók?” – vita a nemzeti régiókról, 4. rész

Lezajlott harmadik vitánk is a nemzeti régiók témakörében, amelyet ezúttal is közönség előtt szerveztünk meg a ChampionWineban. Lendületes vita zajlott Jeszenszky Zsolt publicista, és Soproni Tamás, VI. kerületi momentumos polgármester között annak ellenére, hogy mindketten aláírták a kezdeményezést. A vitát Virághalmy Sarolta vezette.

“Idegen régiók” – vita a nemzeti régiókról, 2. rész

Az uniós nemzeti kisebbségek helyzetét boncolgató második vitán egyebek mellett egymásnak feszült egy, a székelyek kezdeményezését támogató, és egy, azt ellenző vélemény is. Az előbbit képviselő Schiffer András ügyvéd rámutatott, hogy ez sokkal inkább gazdasági kérdés, semmint etnikai, míg Parászka Boróka újságíró többek között azt kifogásolta, hogy a kezdeményezés összemosódott az autonómia törekvésekkel. A vitát Megadja Gábor, a Századvég vezető kutatója vezette.

Trianon 100: talán most “a haza a magasból” körbe tud majd szállni

A trianoni békediktátum 100. évfordulója apropóján beszélgetett Tőkés László és Izsák Balázs Pesty Lászlóval. Egyebek mellett elhangzott: nagyon fontos, hogy ez az évforduló mozgósítsa a Kárpát-medencét, és hogy az 1989-es formai rendszrváltás után egy Kárpát-medencei nemzetpolitikai rendszerváltásra is sor kerüljön.

Trianon 100: Üzenet haza

100 éve, 1920. június 4-én írták alá a versailles-i Nagy-Trianon palotában a békediktátumot, mely területe kétharmadával csonkította meg Magyarországot. Wass Albert Üzenet haza című versének egy részletével emlékezünk meg erről.

“Idegen régiók” – vita a nemzeti régiókról, 1. rész

Az uniós nemzeti kisebbségek helyzetét boncolgató első vitán, amelyet Bojár Iván András vezetett, s részt vett benne Kardos Gábor filozófus és Dabis Attila, a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja, egyebek mellett szóba került az őshonos és az őslakos megjelölés közötti különbség, valamint az, hogy ha sikerül a többi tagállamban is támogatókat találni a kezdeményezéshez, az még nem von maga után az Európai Uniótól semmiféle kötelezettséget.

Bank Tamás: Az összefogás nagyon fontos

Bank Tamás is aláírta a székelyek kezdeményezését. A Játékszín igazgatója elmondta, hogy az összefogás nagyon fontos ebben az időszakban, nemcsak a járvány miatt, hanem a székelyek ügye miatt is, és mindent meg kell tenni azért, hogy az Európai Unió is meghallja a szavunkat.

Laár András: Mindig nagyon otthonos Székelyföldön lenni

Laár András is aláírta volna a székelyek kezdeményezését, “ha nem csúszik ki”. Mint mondta, örülne, ha újra alá lehetne írni, és biztos, hogy ez esetben csatlakozni fog ahhoz, hogy a székelyeket hagyják már végre békén.

Gál Tamás: Mi őshonosak vagyunk!

Gál Tamás is aláírta a székelyek kezdeményezését. A Komáromi Jókai Színház frissen kinevezett igazgatója interjúnkban többek között arról is beszél, hogyan élte meg az összefogást, és mit tud tenni azért, hogy külföldre is eljusson ennek az üzenete.

Írd alá!

Csak ennyit kell megjegyezni: írd alá! Ezt tudta jól mindenki, aki segítette kampányunkat. Köszönet és hála nekik is!

Szél Bernadett: Nagyon régi szívügyem a kisebbségek ügye

Szél Bernadett már aláírta a székelyek kezdeményezését. Mint mondta, akkor sikeres bármelyik ország, ha sokszínű tud lenni, és számára zöld politkusként, európai állampolgárként és magyarként is ez egy nagyon fontos kezdeményezés.

Bródy János: Ez most egy történelmi lépés

Bródy János már aláírta a székelyek kezdeményezését. Mint mondta, az évszázados trianoni traumát egy határok nélküli Európa tudja feloldalni, ahol támogatják a sokszínű kultúrát, és minden kisebbségi és nemzeti kultúra egyformán fontos.

Ferenczi György: Az elsők között írtam alá

Ferenczi György már aláírta a székelyek kezdeményezését. Mint mondta, mindig szívesen megy a határontúli magyarokhoz muzsikálni, akiktől nagyon sokat tanult a saját magyarságáról.

Beer Miklós: Összetartozunk!

Beer Miklós már aláírta a székelyek kezdeményezését. A Váci egyházmegye nyugalmazott püspöke elmondta, nekünk magyaroknak sajátos feladatként adja az Úristen, hogy összekapaszkodjunk.

Heisler András: A sokszínűség érték

Heisler András már aláírta a székelyek kezdeményezését. A Mazsihisz elnöke elmondta, értékek mentén kell az ügy mellé állni, nem napi politikai szempontok alapján. És itt értékről van szó, hiszen a sokszínűség, a szimbiózis az.

Kozma Imre atya: Hiszek abban, hogy összeérnek a lelkek

Kozma Imre atya már aláírta a székelyek kezdeményezését. Mint mondta: egész Európa minden kisebbségéért felelősek vagyunk. Nekünk nem csupán egy feladat, hanem egy evangéliumi küldetés is, hogy erősítsük azokat, akik kiszolgáltatott helyzetben vannak.

Pataki Attila: A székelyek a szívemben vannak

Pataki Attila már aláírta a székelyek kezdeményezését. A népszerű zenész elmondta: itt a lehetőség, hogy mi is tegyünk a székelységért, és legyen minden egyes aláírás az életünk újrakezdésének.

Rendkívüli!

Közérdekű: rendkívüli bejelentés Győrfi Páltól!

Trill Zsolt: Most írd alá!

Trill Zsolt már aláírta a székelyek kezdeményezését. A színész elmondta, mindig akkor kell cselekednünk, aikor szükség van rá, és ezt a petíciót most kell aláírni,

Csonka András: Egy család vagyunk

Csonka András már aláírta a székelyek kezdeményezését. A népszerű színész elmondta: egy olyan világot szeretne, ahol mindenkinek helye van a palettán, így a kisebbségben élőknek

Kowa: Magunkért is írjuk alá!

Balázs Gyula Kowa már aláírta a székelyek kezdeményezését. Mint mondta, ha másért nem is (pedig sok okunk van rá), magunkért tegyük meg ezt a dolgot,

Hosszú Katinka: Fogjunk össze és írjuk alá!

Hosszú Katinka már aláírta a székelyek kezdeményezését. Háromszoros olimpiabajnok úszónőnk elmondta, hogy a határontúli magyarok is magyarok, fontos, hogy összetartsunk, és segítenünk kell őket, ha

Csókay András: Isten, család, haza

Csókay András már aláírta a székelyek kezdeményezését. A világhírű idegsebész főorvos elmondta, hogy a magyar orvos magyarul tud jól gyógyítani, ehhez pedig az kell, hogy

Navracsics Tibor: Kötelességem csatlakozni

Navracsics Tibor már aláírta a székelyek kezdeményezését. Mint azt a volt uniós biztos elmondta, nemcsak támogatnunk, hanem tennünk is kell minden olyan kezdeményezésért, amely a

Máté Gábor: Segítenünk kell!

Máté Gábor már aláírta a székelyek kezdeményezését. A Katona József Színház igazgatója úgy érezte, hogy nem lehet tétlen, hiszen ha tudunk segíteni az elszakított országrészeknek,

Karácsony Gergely: A sokféleség a jövő záloga

Karácsony Gergely már aláírta a székelyek kezdeményezését. A főpolgármester szerint aki az ellenzéki oldalról támogatja az aláírásgyűjtést, az a magyar belpolitika egy nagy betegségét próbálja